Crama Vinex Murfatlar

Vinex Murfatlar este o familie de viticultori binecuvantata de natura cu o bucata de Murfatlar, de stramosi cu traditia si pasiunea vinului si de voi cu multumirea degustarii vinurilor pe care le face.
Podgoria Murfatlar rasfata vita de vie cu soare mult, soluri calcaroase, ierni blande si curenti lini dinspre Dunare si Marea Neagra de mai bine de 2.000 de ani. De atunci, dobrogenii s-au apucat de cultivarea vitei de vie si de facutul vinului, continuand traditia pana in ziua de azi, traditie pe care am preluat-o si noi, familia Trantu, in urma cu mai bine de 20 de ani.
Atunci s-a nascut VINEX MURFATLAR, aceasta crama mica ce a evoluat continuu pana in ziua de azi si care-si propune sa duca mai departe povestea vinurilor de Murfatlar. Investitiile permanente in tehnologie, oameni si eticheta asigura premizele dezvoltarii de produse premium, incununarea eforturilor continue de pastrare si transmitere a traditiei locale.
In prezent Vinex Murfatlar aduna strugurii de pe o proprietate de 112ha de vita de vie nobila, plantata incepand cu 2006, in apropierea Dunarii si a orasului Cernavoda.
Plantatia are in componenta urmatoarele soiuri: Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Feteasca Regala si Tamaioasa Romaneasca pentru vinurile albe si Pinot Noir, Cabernet Sauvingon, Feteasca Neagra si Merlot pentru vinurile rosii/roze, toate soiurile din plantatie fiind certificate cu Denumire de Origine Controlata Murfatlar.
Rodul muncii familiei Vinex Murfatlar se regaseste in trei game: Elixir, Noblesse si Crama Trantu, expresie a iscusintei si pasiunii oamenilor locului.

Viziteaza crama

contact@vinexmurfatlar.ro    +40 241.237.222

Sos. Cochirleni, Nr. 1, Loc. Cernavodă, 905200, Jud. Constanța